Pureservice Insights

Hvorfor velge servicedesk på norsk?

Vi nordmenn regnes for å være gode i engelsk og vi er også vant til å benytte programvare og brukergrensesnitt på engelsk.   - Hvor mye betyr egentlig språket i servicedesk programvaren? Det betyr mer enn vi tror.

Få nytting informasjon rett i lomma! Meld deg på nyhetsbrevet!

For oss som jobber i en servicefunksjon er helpdesk eller servicedesk det verktøyet som hjelper oss til å få flyt i arbeidet vårt. Hvor godt verktøyet hjelper oss er avhengig av hvordan vi opplever å bruke det, selve brukeropplevelsen. En god brukeropplevelse bidrar til god flyt, noe som i sin tur hjelper oss til å yte bedre service, og få unna flere henvendelser per dag. Struktur og effektivitet er stikkord her, og er det noe vi motiveres av, jobber mot og også måles opp mot er det nettopp det – effektivitet og med det også kostnadsbesparelser.

De siste årene har brukeropplevelsen stått i fokus.
En av årsakene til det er diverse mobilapper og nettbaserte tjenester som vokser frem. Vi er blitt mer bortskjemte på god brukeropplevelse – og det er bra!

Brukeropplevelsen vår påvirkes av hvor logisk programvaren er bygget opp, hvor lett det er å navigere i skjermbildene og hvordan relevant informasjon er tilgjengelig. Her kommer også språket inn: Vi oppfatter norsk 30-50% raskere og mer presist enn engelsk. En servicedesk som tilbyr norsk språk vil definitivt forbedre brukeropplevelsen, og resultatene vil forbedres deretter.

Aller best effekt får du dersom du kan tilby norsk språk til både sluttbrukere og saksbehandlere.

 

Marius Jones
CEO – Pureservice

 

Pureservice tilbys på norsk (bokmål og nynorsk), svensk, dansk og engelsk.

Ta kontakt for mer informasjon!

Eller se mer informasjon på vår hjemmeside www.pureservice.com

Godt nytt år!

2019 har gått over all forventning og vi i Pureservice ser tilbake på et innholdsrikt og suksessfullt år. Våre kunder har aldri vært mer fornøyde, mange spennende nyheter har blitt lansert og enda bedre skal det bli i 2020!

Når brukerne blir supre!

Det er bare å hente kappen, emblemet og masken, gi til en sluttbruker og vipps, du har nå en Pureservice superbruker! Men hva vil dette egentlig si?

5 ting du må tenke på når du velger servicedesk!

Tiden forandrer seg og det kan virke som at verden beveger seg raskere og raskere fremover. Da er det ekstra viktig at man ikke mister fotfeste, og finner det verktøyet som hjelper deg og virksomheten til å møte utviklingen på en god måte!

Ansatt fra support står blant sine kolleger som arbeider med servidesken

Hemmeligheten bak arbeidsflytbyggeren!

Servicedesken optimaliseres til å yte det aller beste for våre kunder. Det mange ikke vet, er at også vi, som våre kunder, bruker Pureservice til å løse alle saker som kommer inn.

Drukner du i mail? Du er ikke alene!

Den største problemstillingen handler ofte om epost og håndteringen av dem. Vi har satt oss ned med Terje for å snakke om hvordan du på best måte kan takle problemet!