Pureservice Insights

Godt nytt år!

2019 har gått over all forventning og vi i Pureservice ser tilbake på et innholdsrikt og suksessfullt år. Våre kunder har aldri vært mer fornøyde, mange spennende nyheter har blitt lansert og enda bedre skal det bli i 2020!

Få nytting informasjon rett i lomma! Meld deg på nyhetsbrevet!

I 2019 kom mange nye funksjoner og forbedringer som vi håper dere har hatt stor glede av. Blant nyhetene var dynamiske skjemaeregendefinerte felter og superbrukere. Det kom også forbedringer i håndtering av vedlegg, personer på sakskopi og enda flere muligheter med automatisering i arbeidsflytbyggeren.

I 2020 kommer en stor oppdatering i tilpasninger og samhandling på tvers av avdelinger – tilgangsstyring. Bak kulissene kommer vi også til å fokusere på å løfte skymiljøet slik at våre kunder får en enda mer stabil og
robust tjeneste.

Det ble etablert nye retningslinjer for ideportalen i slutten av 2019 for å skape en mer levende portal for våre kunder og mer forutsigbarhet rundt produktutviklingen av Pureservice. Dette arbeidet kommer vi til å fortsette med i 2020.

Pureservice AS er i stor vekst og vi har nå passert 20 ansatte. I april 2020 flytter vi ut av Syscom sine lokaler på Majorstuen til Karl Johans gate 20 ved Stortinget. Vårt mål er å bli verdens mest brukervennlige servicedesk!

Vi takker for samarbeidet i 2019 og ser fram til reisen
videre sammen med dere i 2020.

 

Hilsen alle oss i Pureservice!

Om du har noen spørsmål, så er din Customer Success manager her for å hjelpe deg! Ta kontakt med oss under.

For mer informasjon besøk vår hjemmeside www.pureservice.com

Godt nytt år!

2019 har gått over all forventning og vi i Pureservice ser tilbake på et innholdsrikt og suksessfullt år. Våre kunder har aldri vært mer fornøyde, mange spennende nyheter har blitt lansert og enda bedre skal det bli i 2020!

Når brukerne blir supre!

Det er bare å hente kappen, emblemet og masken, gi til en sluttbruker og vipps, du har nå en Pureservice superbruker! Men hva vil dette egentlig si?

5 ting du må tenke på når du velger servicedesk!

Tiden forandrer seg og det kan virke som at verden beveger seg raskere og raskere fremover. Da er det ekstra viktig at man ikke mister fotfeste, og finner det verktøyet som hjelper deg og virksomheten til å møte utviklingen på en god måte!

Ansatt fra support står blant sine kolleger som arbeider med servidesken

Hemmeligheten bak arbeidsflytbyggeren!

Servicedesken optimaliseres til å yte det aller beste for våre kunder. Det mange ikke vet, er at også vi, som våre kunder, bruker Pureservice til å løse alle saker som kommer inn.

Drukner du i mail? Du er ikke alene!

Den største problemstillingen handler ofte om epost og håndteringen av dem. Vi har satt oss ned med Terje for å snakke om hvordan du på best måte kan takle problemet!